Πληροφορίες για ηλεκτρονικά καταστήματα

Αρχεία διασύνδεσης για το eShop σας

Κατεβάστε το κατάλληλο plugin για το e-shop σας

ALLWooCommerceMagentoPrestaShopOpenCartAPIΠληροφορίες

Πληροφορίες


Γενικές πληροφορίες

Xρηματοδοτικές λύσεις για τους πελάτες σας, προσαρμοσμένες στην επιχείρηση σας

 

Διασύνδεση API

Παρέχουμε διασύνδεση μέσω API με αναλυτικές οδηγίες για εύκολη υλοποίηση από την ομάδα των προγραμματιστών σας.

Plug & Play

Παρέχουμε έτοιμα plugins για τις πλατφόρμες Magento, Presta Shop, Woo Commerce και OpenCart. Δείτε τις πωλήσεις σας να αυξάνονται άμεσα, προσφέροντας πλάνο πληρωμών στους πελάτες σας εύκολα και γρήγορα.

building-block-image

Αρχεία διασύνδεσης για το e-shop σας

WooCommerce

WooCommerce

 

Οδηγίες διασύνδεσης με την πλατφόρμα WooCommerce

 

OpenCart

Open Cart

 

Οδηγίες διασύνδεσης με την πλατφόρμα OpenCart

 

PrestaShop

Open Cart

 

Οδηγίες διασύνδεσης με την πλατφόρμα PrestaShop

 

Magento

Open Cart

 

Οδηγίες διασύνδεσης με την πλατφόρμα Magento

 

API

Open Cart

 

Οδηγίες διασύνδεσης με API

 

 

Έχετε περισσότερες τεχνικές απορίες;

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο email ecommerce@tbibank.gr

 

building-block-image

Βρείτε την απάντηση σας

APIPlugin
1. Τι πρέπει να κάνω για να ξεκινήσω τις δοκιμές του API;

Επικοινωνήστε με την εξειδικευμενη ομάδα της tbi bank στο email ecommerce@tbibank.gr, για να τους δώσετε τις IPs σας για να γίνουν whitelisting. Θα χρειαστεί να σας δώσουμε τιμές για τα εξής: provider username/password, reseller code, banking product ID, origin. Επίσης, υπάρχει διαφορετικό banking product ID που θα σας προωθήσουμε για να δοκιμάσετε τα προϊόντα Short PoP &  Long PoP.

 • Short PoP: To προϊόν με τις 4 μηνιαίες δόσεις και 0% επιτόκιο
 • Long PoP: Οποιοδήποτε άλλο έντοκο προϊόν
2. Σε ποιό περιβάλλον γίνεται η υλοποίηση του API;

Η υλοποίηση του API θα γίνει στο UAT (test) περιβάλλον της τράπεζας και του συνεργαζόμενου eshop.

3. Προσπαθώ να κάνω δοκιμαστικές αιτήσεις μέσω του API, μου βγάζει error time out και δεν με μεταφέρει στην σελίδα της tbi bank ώστε να προχωρήσω την αίτηση χρηματοδότησης.

Καθώς βρισκόμαστε σε UAT (test) περιβάλλον, για λόγους ασφαλείας που διαθέτει η tbi bank, πρέπει να μας αποστείλετε την/τις IPs με τις οποίες μπαίνετε στο διαδίκτυο και τρέχετε τις δοκιμαστικές αιτήσεις, με σκοπό να σας εντάξουμε στην white list μας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να μεταφερθείτε στη σελίδα της tbi bank με σκοπό να προχωρήσετε την δοκιμαστική αίτηση χρηματοδότησης.

4. Καθώς πραγματοποιώ δοκιμαστική αίτηση χρηματοδότησης, μου εμφανίζει «η αίτηση βρίσκεται σε επεξεργασία» και δεν με μεταφέρει στο επόμενο βήμα.

Καθώς βρισκόμαστε σε UAT (test) περιβάλλον, πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία με έναν ειδικό της tbi bank, όταν κάνετε δοκιμαστικές αιτήσεις χρηματοδότησης, για να μπορέσει να σας προχωρήσει στα επόμενα βήματα της αίτησης.

5. Τα στοιχεία που αναγράφονται στο API doc που κατέβασα, ταιριάζουν στην επιχείρηση μου ή χρειάζεται να τα αλλάξω;

Κάθε μια επιχείρηση έχει μοναδικά στοιχεία που πρέπει να καταχωρηθούν μέσα στο API. Πρέπει να έρθετε έρθετε σε επικοινωνία με έναν ειδικό της tbi bank ώστε να σας δώσει τα σωστά στοιχεία για το eshop σας.

6. Ποια είναι τα βασικά στοιχεία που χρειάζεται να αλλάξω κατά την υλοποίηση του API για να προχωρήσω σε δοκιμαστικές αιτήσεις.
 • Provider username
 • Password
 • Reseller Code
 • Origin
 • Banking product ID
1. Ποιες eCommerce πλατφόρμες διασυνδέονται μέσω plugin με την tbi bank.

H tbi bank έχει δημιουργήσει plugins για τις ακόλουθες πλατφόρμες :

 • WooCommerce με όλες τις εκδόσεις και αναβαθμίσεις αυτών.
 • OpenCart 2, 2.3 ,3 και όλες τις αναβαθμίσεις αυτών των εκδόσεων..
 • Presta shop 1.6 , 1.7 και όλες τις αναβαθμίσεις αυτών των εκδόσεων.
 • Magento, Magento 2 και όλες τις αναβαθμίσεις αυτών των εκδόσεων.

Αν το eshop είναι σε μια από αυτές τις πλατφόρμες, μπορείτε να το διασυνδέσετε εύκολα και γρήγορα μαζί μας.

2. Αν έχω διαφορετική eCommerce πλατφόρμα από τις παραπάνω στο eshop μου, πώς μπορώ να διασυνδεθώ;

Για οποιαδήποτε άλλη eCommerce πλατφόρμα ( και custom ) μπορούμε να διασυνδεθούμε μέσω υλοποίησης API.

3. To eshop μου δεν διαθέτει πρωτόκολλο ασφαλείας/ secure protocol (https://). Μπορεί να γίνει η διασύνδεση με την tbi bank;

Τα eshops που θα κάνουν διασύνδεση μέσω plugin, πρέπει να διαθέτουν πρωτόκολλο ασφαλείας/ secure protocol (https://) για να μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες της tbi bank στους καταναλωτές τους χωρίς τεχνικά προβλήματα.

4. Πού μπορώ να δω την κατάσταση της παραγγελίας που έγινε με τρόπο πληρωμής tbi bank στο eshop μου;

Για την κατάσταση της παραγγελίας, ενημερώνεστε μέσα από το κεντρικό διαχειριστικό της eCommerce πλατφόρμας που διαθέτετε, από την κατάσταση παραγγελιών εκεί που απεικονίζονται όλες παραγγελίες και οι τρόποι πληρωμής.

5. Τι σημαίνουν τα status που βλέπω στο κεντρικό διαχειριστικό της eCommerce πλατφόρμας μου για τις παραγγελίες, που έχουν πραγματοποιηθεί με τρόπο πληρωμής tbi bank.

Τα status που θα βλέπετε για τις παραγγελίες είναι τα εξής:

 • Draft: Είναι το πρώτο status που βλέπετε και σημαίνει πως η αίτηση χρηματοδότησης βρίσκεται σε επεξεργασία.
 • Canceled: Είναι το τελικό στάδιο της αίτησης όταν αυτή ακυρωθεί για οποιονδήποτε λόγο από τον καταναλωτή ή από την tbi bank.
 • Reject: Είναι το τελικό στάδιο της αίτησης όταν αυτή απορριφθεί για οποιονδήποτε λόγο από από την tbi bank.
 • Approved: Είναι το τελικό στάδιο της αίτησης όταν αυτή εγκριθεί από την tbi bank. Όταν δείτε το συγκεκριμένο στάδιο, θα πιστωθεί άμεσα το χρηματικό ποσό της παραγγελίας, στον λογαριασμό που μας έχετε δηλώσει.
6. Όταν σύνδεσα το plugin της πλατφόρμας μου, εμφάνισε και το IRIS Pay. Τι παραγωγικά κλειδιά θα πρέπει να καταχωρίσω στα πεδία που έχουν δημιουργηθεί στην κατηγορία IRIS Pay;

Η υπηρεσία του IRIS Pay είναι μια νέα υπηρεσία που θα φέρει στην Ελλάδα η tbi bank στο άμεσο μέλλον. Προς το παρόν δεν χρειάζεται να καταχωρίσετε τίποτα στα συγκεκριμένα πεδία και μπορείτε να τα αφήσετε κενά. Θα ενημερωθείτε εκ νέου με περισσότερες λεπτομέρειες, όταν η υπηρεσία IRIS Pay ξεκινήσει στη χώρα μας.

7. Έβαλα το plugin του OpenCart και δεν βρίσκω τα πεδία που πρέπει να καταχωρίσω τα παραγωγικά κλειδιά που μου έχουν σταλεί.

Καθώς πατήσεις την κατηγορία extensions/ πρόσθετου ( βρίσκεται στο εικονίδιο του παζλ στο αριστερό μενού του opencart ), θα σας βγάλει μια λίστα με τον τύπο του  extension/πρόσθετου που θέλεις να επιλέξεις. Κλίκαρε την κατηγορία Module, εκεί έχει δημιουργηθεί η κατηγορία TBI Pay GR, όταν την βρείτε πατήστε το κουμπί επεξεργασία.  Εκεί θα μπορείτε να καταχωρίσετε τα παραγωγικά κλειδιά που σας έχουν σταλεί.

8. Για eCommerce πλατφόρμα του OpenCart. Τι πρέπει να κλικάρω στην επιλογή «Εμφανίστε το κουμπί TBI Pay GR», όταν καταχωρίσω τα παραγωγικά κλειδιά;

Σε αυτή την επιλογή «Εμφανίστε το κουμπί TBI Pay GR» σου δίνει 2 εναλλακτικές, «Επί» και «Μακριά από». Πρέπει να επιλέξεις το «Επί» για να εμφανιστεί η επιλογή χρηματοδότησης tbi bank στο check out του eshop.