Αρχική σελίδα News Η TBI Bank δωρίζει 250.000 ευρώ για να στηρίξει τους Ουκρανούς πολίτες

Η TBI Bank δωρίζει 250.000 ευρώ για να στηρίξει τους Ουκρανούς πολίτες

Με γνώμονα την αλληλεγγύη και την προσφορά σε όσους δοκιμάζονται, η TBI Bank προχωρά στη διάθεση 250.000 ευρώ για τη στήριξη των Ουκρανών προσφύγων.

Η βοήθεια διαρθρώνεται σε δύο κατευθύνσεις:  Η TBI αφενός θα στηρίξει ΜΚΟ στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται – τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα- που παρέχουν ρουχισμό, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, αφετέρου ήδη  βοηθά τους εργαζόμενούς της στην Ουκρανία, όπως και τις οικογένειές τους.

Υπάρχει όμως, κάτι περισσότερο από αυτό: Η ομάδα της TBI Bank που αποτελείται από 16 εθνικότητες, συμπεριλαμβανομένων 42 Ουκρανών πολιτών, δείχνει εμπράκτως ότι υπερασπίζεται τις αξίες του ανθρωπισμού, αποδεικνύοντας ότι οι πράξεις έχουν μεγαλύτερη αξία από τα λόγια.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου,  υπάλληλοι της TBI Bank ταξίδεψαν με τα αυτοκίνητά τους στο ρουμανο-ουκρανικό πέρασμα Siret-Porubnoe για να παραλάβουν και να φιλοξενήσουν πρόσφυγες ή να μεταφέρουν τρόφιμα και ζεστά ρούχα στις οικογένειες που είχαν ανάγκη, πέρα από τα σύνορα. Και αυτή η παροχή βοήθειας δεν θα σταματήσει.

«Οι τελευταίες ημέρες έδειξαν το χειρότερο στον κόσμο αλλά ανέδειξαν και την αλληλεγγύη» δήλωσε ο Petr Baron, CEO της TBI. «Στην TBI Bank ήμασταν πάντα εκεί για τους ανθρώπους. Αντιλαμβανόμαστε την τρομερή κατάσταση που περνούν οι Ουκρανοί, καθώς κι εμείς έχουμε συναδέλφους, οικογένειες και φίλους εκεί, και μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η ταπεινή μας δωρεά θα βοηθήσει. Επιπλέον, θέλουμε το παράδειγμά μας να ενθαρρύνει περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν με ουσιαστικούς πόρους για την υποστήριξη των ανθρώπων που αναζητούν ασφάλεια”.

Η ομάδα της TBI βρίσκεται σε συνεχή, 24ωρη, επικοινωνία με τους συναδέλφους της στην Ουκρανία και σε πλήρη ετοιμότητα για να φιλοξενήσει, να βοηθήσει με τα διαδικαστικά ζητήματα ή μεταφορές και να υποστηρίξει αυτούς και τις οικογένειές τους τόσο οικονομικά όσο και νομικά. Και φυσικά συναισθηματικά. Οι 1.500 εργαζόμενοι της τράπεζας είναι ενωμένοι και έτοιμοι να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους και τον ουκρανικό λαό.

Επιπροσθέτως, η διοίκηση της Τράπεζας αποφάσισε να παρέχει στους εργαζομένους και στις τρεις χώρες, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα, μία ημέρα άδειας μετ’ αποδοχών κάθε εβδομάδα, για συμμετοχή σε εθελοντικές δραστηριότητες τοπικών οργανώσεων, που ασχολούνται με την προσφυγική κρίση.

Λίγα λόγια για την TBI Bank:

Η TBI Bank είναι μια “challenger bank” της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ηγέτης του «Αγόρασε Τώρα, Πλήρωσε Αργότερα» (BNPL) στην περιοχή, η οποία επικεντρώνεται στους καταναλωτές, τους εμπόρους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρέχοντας χρηματοδότηση και πρόσθετες ενσωματωμένες υπηρεσίες μέσω ενός ευρέος δικτύου “phygital” καναλιών και πλατφορμών. Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Λιθουανία. Μέσω διαφόρων ψηφιακών καναλιών, ένα δίκτυο 300 φυσικών καταστημάτων και αξιόπιστων συνεργασιών με σχεδόν 14.000 μικρούς και μεγάλους εμπόρους και λιανοπωλητές, η TBI έχει ένα χαρτοφυλάκιο 2 εκατομμυρίων πελατών το 2021 και έχει εκδώσει σχεδόν 500.000 δάνεια. Το επιτυχημένο επιχειρηματικό της μοντέλο και η πελατοκεντρική της προσέγγιση είχαν ως αποτέλεσμα να γίνει μία από τις πιο κερδοφόρες και αποτελεσματικές τράπεζες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα

Δείτε όλα
Το πρόγραμμα “Δόσεις για όλους” χωρίς πιστωτική της Skroutz εμπλουτίζεται με νέα υπηρεσία
Ηλεκτρικά είδη με δόσεις χωρίς πιστωτική κάρτα
Το BNPL “split in 4” διαθέσιμο και σε φυσικά καταστήματα στην Ελλάδα
Το «Buy Now Pay Later» αλλάζει τον τρόπο αγοράς αυτοκινήτου
ΤΒΙ Bank: έφτασε τους 500 συνεργάτες σε ένα μήνα στην Ελλάδα
TBI Bank: Καθαρά κέρδη ρεκόρ όλων των εποχών για το 2021