• Ιδιώτες
  • Επιχειρήσεις
  • Σχετικά με εμάς

6 στρατηγικές για την αύξηση της αφοσίωσης των πελατών σας

Σε αυτό το τεύχος του ενημερωτικού δελτίου, παρουσιάζουμε 3 από τις 6 στρατηγικές μέσω των οποίων μπορείτε να αυξήσετε την αφοσίωση των πελατών σας και τον επόμενο μήνα θα επιστρέψουμε με τις άλλες 3 στρατηγικές. Οι στρατηγικές αυτές χρησιμοποιούνται από μεγάλες και μικρές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, επειδή έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους με την πάροδο του χρόνου.

  1. Δώστε προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση πελατών

Η αντίληψη των πελατών σχετικά με την επωνυμία και τις υπηρεσίες σας είναι στενά συνδεδεμένη με τον τρόπο που εξυπηρετείτε τους πελάτες. Μια θετική εμπειρία των πελατών μπορεί να τους οδηγήσει στο να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα και να σας συστήσουν στους φίλους και την οικογένειά τους. Αντίθετα, μια και μόνο αρνητική εμπειρία μπορεί να τους απομακρύνει για πάντα. Για να κρατήσετε πιστούς τους πελάτες σας, πρέπει να θέσετε ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση τους. Ξεκινήστε με την εκπαίδευση και την κατάρτιση της ομάδας σας, η οποία είναι τα άτομα που έρχονται σε άμεση επαφή με τους πελάτες σας. και τις περισσότερες φορές εκπροσωπεί την επιχείρησή σας. Στην πραγματικότητα, οι στατιστικές μας λένε ότι το 73% των πελατών ισχυρίζονται ότι έχουν γίνει πιστοί σε μια μάρκα / έναν έμπορο / μια επιχείρηση (ανεξάρτητα από τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που πωλούν), λόγω της εξυπηρέτησης πελατών που έχει αποδειχθεί πολύ φιλική.

Αν χρειάζεστε περισσότερα στοιχεία για να πεισθείτε, σκεφτείτε το εξής γεγονός: το 86% των καταναλωτών είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα προκειμένου να έχουν μια καλύτερη εμπειρία.

  • Personalize messages and responses
  • Offer support on all possible channels
  • Reward loyalty
  • Seek active feedback
  • Invest in a customer service tool

Συμβουλές για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών:

• Εξατομίκευση μηνυμάτων και απαντήσεων
• Προσφέρετε υποστήριξη σε όλα τα δυνατά κανάλια
• Ανταμείψτε την αφοσίωση
• Αναζητήστε ενεργά σχόλια
• Επενδύστε σε ένα εργαλείο εξυπηρέτησης πελατών
• Εξατομικεύστε την επικοινωνία με τους πελάτες

Κατά την τελευταία δεκαετία, η εξατομίκευση μηνυμάτων έχει γίνει ζωτικής σημασίας για την επιτυχία. Στην πραγματικότητα, τα εξατομικευμένα μηνύματα αποτελούν ήδη “παράγοντα κοινής λογικής”, οι καταναλωτές το αντιλαμβάνονται ως κάτι συνηθισμένο, αλλά αν συμβεί με λάθος τρόπο θα χρεώσουν την εν λόγω εταιρεία και θα φύγουν. Πώς μπορείτε λοιπόν να αυξήσετε την αφοσίωση μέσω της εξατομίκευσης της επικοινωνίας με τους πελάτες; Ουσιαστικά, η εξατομίκευση δίνει στους καταναλωτές ακριβώς αυτό που θέλουν, όταν το θέλουν, κάνοντας τη ζωή τους ευκολότερη.

Η εξατομίκευση βασίζεται επίσης στα θεμελιώδη συναισθήματα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία μιας ισχυρής σχέσης μεταξύ του πελάτη και του εμπόρου.

  1. Συλλέξτε ποιοτικά δεδομένα για τους πελάτες σας.

Εφαρμόστε μια καθοδηγούμενη ροή πωλήσεων και παρέχετε μια ευχάριστη εμπειρία στους αγοραστές

Τμηματοποιήστε με βάση τα δεδομένα που απευθύνετε με διαφορετικές ενέργειες μάρκετινγκ και προσαρμόστε την επικοινωνία σας ανάλογα με αυτές

Επικοινωνήστε με τους πελάτες σας. και σε προσωπικό επίπεδο, όχι μόνο για τις πωλήσεις και τις προσφορές- για παράδειγμα, μπορείτε να τους καλέσετε “Χρόνια πολλά”

  1. Εφαρμόστε ένα πρόγραμμα συνδρομής

Ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείστε, μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο να προσφέρετε στους πελάτες σας τη δυνατότητα να κάνουν μια συνδρομή, η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε την αφοσίωση των πελατών σας. Οι σημερινοί καταναλωτές χρειάζονται άνεση και εκπτώσεις, τα οποία είναι τα 2 βασικά πλεονεκτήματα μιας συνδρομής. Με άλλα λόγια, η συνδρομή θα δημιουργήσει πιστότητα από τους πελάτες επειδή θα απλοποιήσει τη ζωή του αγοραστή.

Οι συνδρομές φέρνουν επίσης πολλά πρόσθετα δεδομένα σχετικά με τους πελάτες, τα οποία σας επιτρέπουν να προσαρμόζετε και να προσαρμόζετε τις προσφορές, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας, ικανοποιώντας έτσι τις ανάγκες των πελατών.

Διαβάστε περισσότερα

Δείτε όλα